Informatie vrijwilligers

– Elke vrijwilliger wordt om 9:30 uur verwacht bij de grote tent op het bouwdorpterrein.
– Trek stevige schoenen aan en zorg voor kleding die vies mag worden, vergeet ook uw favoriete hamer niet!
– In de grote tent ligt een shirt voor u klaar en een naamkaartje.
– Het is niet de bedoeling dat er kinderen in de tent zijn (uitgezonderd voor de allerkleinste kinderen), laat de grotere kinderen wachten bij de poort bij de andere kinderen.
– De voorzitter zal alle commissieleden aan u voorstellen en dan de nodige informatie betreffende die specifieke dag.
– Belangrijk is om er voor de kinderen te zijn. Er voor hen en voor jezelf een leuk festijn van te maken. Laat weten aan de kinderen wie je bent en waar je ze vooral mee kunt helpen.
– Eigen initiatieven worden zeer gewaardeerd en zijn van harte welkom. Twijfel je ergens over, vraag het een van de commissieleden, deze zijn altijd op het terrein en je kunt ze herkennen aan de paarse shirts.
– Vanaf 15:00 uur (en niet eerder) mogen de ouders op het terrein. Graag dan met alle kinderen de kleine rotzooi die er nog ligt opruimen zodat we de dag erop weer schoon kunnen beginnen.

Deelname geschiedt op eigen risico!

Wij zoeken vrijwilligers voor de volgende activiteiten:

TOILET:
Elke dag start je bij de kassa om kinderen in te schrijven, daarna worden de toiletten in orde gemaakt met toiletbenodigdheden. Om het uur worden de toiletten schoongemaakt en de toiletrollen aangevuld. Kinderen mogen bij het toilet’gebouw’ make-uppen en kunnen bij jou geschminkt worden.

STEK:
Het verzorgen van koffie en thee en natuurlijk het koekje erbij. Voor alle bezoekende opa’s en oma’s en alle andere bezoekers.

CATERING:
Starten bij de poort om de ‘ik ben binnen’-briefjes in ontvangst te nemen. Boodschappen doen, broodlijsten uitdelen, brood smeren, drinken inschenken, spijkerbalie bemensen, afwassen en als klap op de vuurpijl aan het einde van de dag een traktatie uitdelen bij de poort als de deelnemers ons bouwdorp verlaten.

VELD:
Het begeleiden van groepjes kinderen van een hut. Zorgen voor een goede en stevige basis van de hut. Het opbouwen van de hut (er lopen zeer ervaren timmermannen rond die voor de technische ondersteuning en het ‘timmermansoog’ kunnen zorgen. Broodlijsten invullen, de hut voorzien van prullenbak, brievenbus, tafel, stoelen en banken. En ben maar niet bang, ze verzinnen daarnaast nog voldoende klussen.

KNUTSELTENT:
Verschillende idee├źn uitwerken om met de kinderen te maken. Kinderen mogen tekenen, kleuren en knutselen in deze tent. Overzicht houden dat er geen spullen uit de tent mee naar het veld worden genomen.